Šarlota s broskyňami...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 vajcia 125g kryštálového cukru 1 vanilkový cukor 1 vanilkový puding v prášku 100g polohrubej múky 1ČL kypriaceho prášku 4PL horúcej vody 300g broskýň 4PL rumu /nemusí byť/ marmeláda ♠♠♠ PLNKA: 2PL rumu 12 lístkov želatíny alebo 1 balíček jemnej želatíny 100g kryštálového cukru 250g broskyňového džúsu /alebo šťavy/ 250g bieleho vína /alebo sektu alebo jablkového džúsu/ 250g jemného tvarohu /alebo mascarpone/ 1 PL citrónovej šťavy 200ml smotany na šľahanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, žĺtky vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom, pridávame postupne horúcu vodu a prešľaháme. Puding, múku, kypriaci prášok zmiešame, pridáme k žĺtkom, premiešame, zľahka vmiešame tuhý sneh a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 10 minút na 180°C. Po upečení potrieme marmeládou zmiešanou s rumom a potrieme, zvinieme do rolády a necháme vychladnúť. Potom nakrájame na 1 cm hrubé kúsky. Misku si vyložíme potravinárskou fóliou, kúsky rolády poukladáme na dno a na boky /zvyšok odložíme na obloženie vrchu/. Naplníme krémom, poukladáme zvyšné roládky a necháme v chlade tuhnúť aspoň 10-12 hodín. Potom vyklopíme na tanier, stiahneme fóliu a môžeme pokrájať.



Plnka: V broskyňovej šťave necháme zmäknúť želatínu. Víno /sekt, jablkovú šťavu/, rum, citrónovú šťavu zmiešame s cukrom. Želatínu rozpustíme a po častiach pridáme k vínovej zmesi. Nakoniec vymiešame s tvarohom /mascarpone/ a zľahka vmiešame vyšľahanú šľahačku...