Nekysnuté záviny...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Možno tu už takýto receptík je, ale zopakovať si nezaškodí...navyše je výhodný aj pre tých, ktorý sa "nekamarátia" s kysnutým cestom: 400g hladkej múky, 200g margarínu, 1 biely jogurt /150g/, 1 kypriaci prášok♠♠♠♠♠ PLNKA: 2kg jabĺk, 100g mletého maku, 100g mletých orechov, 1 balíček hrozienok, podľa chuti kryštálový cukor, podľa potreby strúhanka a mlieko

POSTUP PŘÍPRAVY

Múku zmiešame s tukom, jogurtom a kypriacim práškom. Cesto rozdelíme na 4 časti, každú vyvaľkáme na tenko, rozložíme na čistú utierku a rozložíme jablká, ktoré posypme podľa chuti makom alebo orechmi, hrozienkami a strúhankou, pocukrujeme podľa chuti . Pomocou utierky zvinieme a preložíme na plech /vystlaný papierom na pečenie/. Závin potrieme mliekom a popicháme vidličkou. Pečieme 30 minút na 180°C.