Snickersky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 cesto: 8 žĺtkov, 3 bielka, 3 lyžice vlažnej vody, 10 lyžíc kryštál. cukru, 15 dkg mletých orechov, 1/2 bal. kypriaceho prášku, 3 lyžice hladkej múky, 3 lyžice oleja, tortové oblátky 2 cesto: 15 dkg mletých orechov, 5 bielok, 5 lyžíc kryštálového cukru, 3 lyžice kukuričného škrobu Plnka: 1 Salko sladené ( uvarené 3 hodiny vo vriacej vode), 20 dkg masla čokoládova poleva, posekané arašidy

POSTUP PŘÍPRAVY

v obrázkovom postupe....

Oddelíme žĺtky od bielkov a žĺtky vyšľaháme so 4 lyžicami cukru do peny. Pridáme 3 lyžice oleja a vodu a šľaháme asi dve minúty.
Z bielkov a zvyšného cukru vymiešame tuhý sneh.
Do žĺtkovej zmesy vmiešame orechy a v múke preosiaty prášok do pečiva. Premiešame spolu.
Opatrne vmiešame sneh.
Asi tak...:o) Príliš neplytváme energiou, aby sme sneh nezničili.
Oblátky uložíme na suchý plech a vymastíme iba boky.
Cesto číslo jedna vylejeme na oblátky a rozotrieme. Šupneme ho do rúry vyhriatej na 180° a pečieme do zlata.
Upečené necháme vychladnúť. Medzitým urobíme druhé cesto.
Tu ho máme...Bielka vyšľaháme s cukrom do tuha a primiešame orechy a škrob.
Cesto natrieme na papier na pečenie. Aby nám na plechu nebehal, spodok plechu trošku potrieme vodou. Vrch papiera môžme natrieť jemne olejom. Cesto sa nám dobre stiahne, keď sa upečie.
Tu je už upečené a chladne.
Plnka: 3 hodiny varené Salko vychladíme. Maslo vymiešame do peny a vmiešame karamel zo Salka.
Krém natrieme na 1 cesto. Oblátky musia byť hore a na ne natierame krém.
Na krém položime snehové cesto a stiahneme papier. Na vrch snehového cesta natrieme tenkú vrstvu krému.
Povrch koláča polejeme polevou a na trochu stuhnutú nasypene arašidy. Pokájame a papáme.