viedenské rezy

POTŘEBNÉ PŘÍSADY



POSTUP PŘÍPRAVY

Recept na veľký plech.

POSTUP PRÍPRAVY:





4 žltka, 250g pr. cukor, 1 vanilka, 125ml olej a 125 ml mlieko, 300g polohr. múky a 1 PDP, sneh zo 4 bielkov
Zo surovín spracovať cesto na piškótu
rozotrieť na plech /ja som dala papier na pečenie/ piecť cca 15 min na 175 st. /približne/
mierne vychladnutú piškótu som prevrátila na druhý plech a stiahla som papier, na ktorom sa piekla
na pudingovú hmotu som použila TANG /džus v prášku tropic/, rozmiešala v 1 litri vody spolu s 2 balíčkami zlatého klasu, trošku prisladila a urvarila hmotu, nechala som ju mierne vychladnúť
a rozotrela na koláč
kým koláč chladol vymiešala som 400 g kyslú smotanu, jedno nátierkové maslo bez príchute so 6 polievkovými lyžicami cukru + vanilkový cukor. Pridala som 2 vyšľahané šľahačky mierne osladené a všetko spolu som dobre vyšľahala
hoci som pridala do šľahačky aj stužovač, zarobila som želatínu za studena a prišľahala som ju ku šľahačkovej mase, aby to dobre stuhlo.
bola toho plná misa, čo sa mi náramne páčilo
rozotrieť na pudingovú hmotu,
2dcl pomarančového džúsu ochutiť rumom a krátko v tom namočiť piškóty a husto poukladať a dozdobiť čokoládou