♣ Pomarančové cupcakes s ricottovým krémom...♣



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 pomaranče /dôkladne umyjeme a usušíme/, 2 vajcia, 1 ČL vanilkového extraktu, 125g kryštálového cukru, štipka soli, 175g polohrubej múky, 1 ČL kypriaceho prášku, 1/2 ČL sódy bikarbóny, 200g jogurtu /bieleho alebo broskyňového/, 80 ml oleja ♥♥♥ 3 vetvičky čerstvej mäty, 60g práškového cukru, 80g zmäknutého masla, 100g ricotty, 100g krémového syra /mascarpone alebo Lučina/, 2 PL pomarančového alebo marhuľového džemu

POSTUP PŘÍPRAVY

Z pomarančov nastrúhame kôru, jeden olúpeme, povykrajujeme z neho mesiačiky a z druhého vytlačíme šťavu. Vajcia, vanilkový extrakt, cukor a soľ vyšľaháme do penista... múku zmiešame s kypriacim práškom a sódou bikarbónou. Do žĺtkovej zmesi vmiešame, jogurt, olej, múčnu zmes, polovicu pomarančovej kôry a 3 PL pomarančovej šťavy /môže byť aj s dužinou/. Cesto rozdelíme do 15 košíčkov, na vrch každeho dáme kúsok pomaranča a pečieme na 175 °C asi 20 minút. Po vychladnutí nastriekame na vrch krém...





KRÉM: Mätu opláchneme, necháme osušiť a nasekáme nadrobno. Cukor s maslom vyšľaháme do peny, pridáme ricottu, krémový syr /mascarpone alebo Lučinu/ a marmeládu. Krátko prešľaháme. Nakoniec vmiešame druhú polovicu pomarančovej kôry a mätu. Ak je krém riedky, necháme ho pred plnením cupcake vychladiť na 30 minút.