Torta z krupicovej kaše



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

10 pol. lyžíc detskej krupice 1 liter mlieka cukor podľa chuti (hnedý, vanilínový, stevia, med...) Cukrárenské želé Dr. oetker 3x (alebo hociaké iné) ovocie podľa chuti (ja som dala jahody)

POSTUP PŘÍPRAVY

Priznám sa, že ja moc nepečiem, ale raz keď som sa tak prehrabávala receptami na nete, tak som si spojila 3 dokopy, trochu upravila a vzniklo toto :)
Spravíme si krupicovú kašu (ja som robila z litra mlieka a 10 pol. lyžíc krupice aby som mala vysokú tortu), pridáme cukor podľa chuti. Kašu môžeme urobiť kľudne hustejšiu. Asi minútu pred dovarením kaše pridáme dva balíky cukrárenského želé (ja som dala extra silné), a ešte miešame aby sa nám želé rozpustilo. Odstavíme z ohňa a celú vlejeme do tortovej formy.
Medzitým som si na panvici zohriala mrazené jahody a pridala do nich pol litra vody, aby sa mi urobila aj jahodová tekutina. Opäť som do tohto pridala jedno balenie cuk. želé a vliala na kašu.
Kaša mi medzitým pekne ztuhla, čiže sa ovocie do nej nepreborilo.
Celú túto tortu presunieme do chladničky. Ja som ju tam mala 1 deň. Po vytiahnutí sa dala pekne krájať a vôbec sa nerozpadávala.
dobrú chuť :)