Korytnačka, charlotta, mozog ... s lahodným krémom :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Roláda: 6 vajec, 6PL kryšt.cukru, 6 PL polohr. muky, 1/2 bal PDP Krém: 1/2l mlieka, 3žĺtka, 1 vanilka, 140g kryšt.cukru, 2 šľahačky

POSTUP PŘÍPRAVY

Receptov na charlottu je tu veľa, ale s tymto kremom som nenasla :-) vyskusajte :-)

6 bielkov vyšľaháme so 6 PL kryšt. cukru, pridáme 6 žĺtkov a nakoniec 6 PL polohr. múky s 1/2 bal. PDP. Upečieme, po vychladnutí natrieme pikantným džemom, a nakoniec nakrájame na plátky
misky vyložíme roládou.. mne vyjde jedna väčšia a jedna mini
do 1 dcl mlieka si dame napučať 20g želatíny (jemná želatína na stuženie krémov od Oetkera)
Uvaríme krém zo 4dcl mlieka, 3 žĺtkov, 1 vanilky, a 140g kryšt. cukru, do ktorého ihneď po uvarení dáme napučanú želatínu, premiešame a necháme vychladnúť.
Vyšľaháme 2 šľahačky a zľahka pridáme vychladnutý krém
krémom naplníme misky s roládami, môžeme osviežiť ovocím... a necháme stuhnúť v chladnicke, najlepsie cez noc..