♣ Hruškový páj...♣



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Nič lepšie mi na jeseň nechutí viac, ako ovocné koláče z "jesenného" ovocia a tak sa znovu na rad dostali hrušky... Potrebujeme: 2 väčšie alebo 4 menšie hrušky, šťava a kôra z dobre umytého citróna, 250g mäkkého tvarohu, 200g kryštálového cukru, 300g polohrubej múky, 2 vajcia, 4 PL mlieka, 150 ml oleja, 1/2 balíčka kypriaceho prášku.

POSTUP PŘÍPRAVY

Hrušky olúpeme, nakrájame na osminky a pokvapkáme polovicou citrónovej šťavy. Múku zmiešame s kypriacim práškom. v miske vyšľaháme vajcia, cukor, tvaroh, mlieko, zvyšnú šťavu, potom pridáme múku a premiešame. Cesto vylejeme do okrúhlej formy, vymastenej a vysypanej jemnou strúhankou, poukladáme hrušky a jemne vtlačíme do cesta. Pečieme na 180 °C, 30-40 minút. Po upečení necháme vychladnúť a pokrájame.