Karfiólová pizza



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 karfiol nakrájaný na malé kúsky polovica hlávkovej kapusty 1 vajce 50g strúhaného syra čajová lyžička oregana 1/2 čajovej lyžičky čierneho mletého korenia obloha (podľa preferencií)

POSTUP PŘÍPRAVY

Karfiol a kapustu si nakrájame na malinké kúsky a vo väčšej miske rozmixujeme. Vzniknutú zmes dáme na panvicu a miešame až do zmäknutia, potom podľa potreby znova rozmixujeme.

Keď karfiol začne hnednúť, dáme ho do čistej utierky a vyžmýkame z neho vodu ako najviac sa dá. Čím suchšia zmes, tým chrumkavejšie neskôr. Keď sme zmes vysušili, dáme ho do misky a zmiešame s ostatnými ingredienciami a poriadne zamiešame.

Následne cesto uložíme na pekáč (namastený, alebo vystlaný papierom na pečenie) do tvaru pizze.

Pečieme ho na 220 stupňoch cca 15 minút. Potom vyberieme, poukladáme oblohu podľa chute (paradajkový pretlak, špenát, žihľava, bazalka, kukurica, šampiňóny, syr...) a dáme piecť na ďalších 10 minút.