Biele mäso čierna perla...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg kuracích pŕs, 300 g sušených sliviek, soľ, 1 cibuľa, 1/2 ČL mletého čierneho korenia, 2 ČL mletej červenej papriky sladkej, 1 ČL mletej škorice, 1 ČL kryštálového cukru, štipka čili /nemusí byť/, trocha oleja

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento receptík mám vo svojej zbierke už dlho a aj keď sa k nemu vraciam len občas, milujem to spojenie netypických chutí: slanej - sladkej - pikantnej... Mäso umyjeme, nakrájame na kocky, nasolíme, pridáme papriku, mleté čierne korenie a odložíme bokom. Slivky zalejeme vriacou vodou a necháme cca 1/2 hodinku odpočívať. Olej rozohrejeme, pridáme okorenené mäso, sprudka orestujeme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a odkôstkované napoly prekrojené slivky. Pridáme škoricu, cukor, prípadne čili... prikryjeme a dusíme cca 20 minút na miernom ohni. Nepodlievame, pretože mäsko a slivky si pustia šťavu a vznikne akurát hustá omáčka, ktorá obalí mäsko. Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi.

Omáčka je síce tmavšia, ale mäsko zostáva pekne biele...