Boloňské cuketové špagety



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cuketové špagety: mladá cuketa, maslo, olivový olej, štipka soli, cesnak, boloňská omáčka: cibuľa, mleté mäso, cesnak, bazalka a oregáno, paradajky v konzerve (príp. paradajkové pyré), tavený syrček, soľ na dochutenie.

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto jedlo je vhodné aj pre diéty bez lepku, prípadne redukčné diéty, namiesto cestovín je totiž použitá cuketa.

Cuketové špagety pripravíme nasledovne: mladú cuketku umyjeme, NEšúpeme, vložíme do špiralizéra a točíme a točíme, až z neho vychádzajú krásne rezančeky. Na panvici si rozpustíme maslo príp. olivový olej, pridáme štipku soli a pretlačený strúčik cesnaku, a keď začne cesnak jemne voňať, vložíme cuketu a pod pokrievkou dusíme cca 5 min. Hotovo.

Omáčku pripravíme podľa svojho obľúbeného receptu, ja ju robím nasledovne: nadrobno nakrájanú cibuľu spením na oleji, pridám mleté mäso, a nechám ho zatiahnuť, premiešavam, pridám soľ, oregáno, bazalku, prelisovaný cesnak, zalejem paradajkami a nechám pod pokrievkou dusiť. Ak treba, podlejeme vodou aby neprihorelo mäso s omáčkou, keď je mäso hotové, vložím ešte tavený syrček v črievku alebo kockový/trojuholníkový a nechám rozpustiť. Zjemní omáčku.

Podávame na cuketových špagetách, manželovi na skutočných špagetách, aspoň tomu môjmu by to nestačilo :)

špiralizér