Mandarínkovo-kokosový koláč (z Lidla)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 5 vajíčok, 5 lyžíc práškového cukru, 5 lyžíc hladkej múky, 2 lyžice kypriaceho prášku do pečiva Pudingový krém: 3 konzervy (asi 525 g) zaváraných mandarínok v mierne sladkom náleve, 1 vanilkový puding Smotanový krém: 250 ml smotany na šľahanie (33%), 250 ml kyslej smotany, 2 vanilínové cukry, krémová časť kokosového mlieka Na posypanie: 4 lyžice strúhaného kokosu, 2 lyžice práškového cukru Plech 22 x 32 cm

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto:
S mixérom vyšľaháme žĺtka s práškovým cukrom. Do vajíčkovej zmesi metličkou primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý opatrne vmiešame do cesta. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre približne 20 minút pri teplote 180 °C.

Pudingový krém:
Šťavu z mandarínok zmiešame v hrnci s pudingovým práškom. Za stáleho miešania uvaríme číry puding. Hotový puding necháme trochu vychladnúť.

Smotanový krém:
Smotanu na šľahanie vyšľaháme s kyslou smotanou, vanilínovým cukrom a krémovou časťou kokosového mlieka na tuhý krém. Ja primiešavam aj trochu želatiny (alebo stužovač) aby krém lepšie držal tvar.

Koláč:
Na vychladnuté cesto natrieme tenkú vrstvu vychladnutého pudingu (aby sa z mandarínok nerozmočilo cesto). Potom poukladáme odkvapkané mandarínky. Na ne nalejeme zvyšok mierne vychladnutého pudingu. Na vanilkový puding rovnomerne rozotrieme smotanovo-kokosový krém. Celý koláč dáme stuhnúť do chladničky min. na 4 hodiny. Pred podávaním celý koláč bohato posypeme kokosom zmiešaným s práškovým cukrom.