Zapekaná cuketa s voňavým mletým mäsom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 väčšia cuketa, cca 600 g mletého mäsa (zmes hovädzieho a bravčového), soľ, čerstvé mleté korenie, 1 vajce, 2 mladé cibuľky aj s vňaťou, cca 3 cm kúsok čerstvého zázvoru - očistený a nastrúhaný, čerstvé bylinky - napr. rozmarín, tymian, oregano, bazalka, tvrdý syr na zapečenie (plátkový alebo vcelku), olej na mastenie pekáča

POSTUP PŘÍPRAVY

... jednoduché, rýchle a chutné ... cuketu dobre umyjeme a nakrájame aj so šupou na cca 1,5 cm hrubé kolieska, stred vyrežeme alebo vypichneme okrúhlou vykrajovačkou, jemne osolíme a okoreníme ... z ostatných surovín (okrem oleja a syra) zarobíme plnku, ktorou naplníme jednotlivé krúžky ... pečieme vo vyhriatej rúre na 190°C cca 30 minút, následne na každý kopček mäsa dáme plátok syra (ja som nemala plátkový, tak som dala po 2 pásiky z váženého) a zapečieme ešte cca 5 minút ... podávame s prílohou podľa chuti (zemiaková kaša, šalát, chleba, ...)