Čína, naša obľúbená od detstva :)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie mäso, vajíčka, soľ, hladká múka, olej cibuľa, pór, farebná paprika, šampiňóny, kurací bujón maggi, ryža, korenie cina vitana

POSTUP PŘÍPRAVY

Urobíme si cestíčko z múky, vajíčok, trošku soli. Mäso nakrájané na kocky obaľujeme v cestíčku a vyprážame na rozpálenom oleji. Po vysmažení vyberieme do misky oprážené kúsky mäsa. Do použitého oleja hodíme nakrájanú cibuľu, spražíme do zlata. Pridáme potom pór, ešte pár minút spražíme a pridám ostatné prísady; papriku nakrájanú na pásiky, trojfarebnú, šampiňóny, a opražné kúsky mäsa. Zalejeme to kuracím vývarom (použ. kurací bujón magi). Dochutíme korením "čína". Necháme prevariť, kým mäso zmäkne a zelenina tiež. Podávame s ryžou.

Varím pre dvoch, toto vyšlo zhruba na 4 menšie porcie.

Pripravíme si všetky ingrediencie.
mäso obaľujeme v cestíčku a hodíme ho do hrnca aby sa opražilo do zlatista. Použila som len jedno prsíčko. A cestíčko je z 2 vajíčok, hl.múky a soli.
opražené kúsky mäsa vyberáme do misky
hodíme cibuľu (2ks stredne veľké, na kocky nakrájané) do rozpáleného, použitého oleja, v ktorom sme vyprážali mäso. Spražíme do zlatista.
hodíme 1ks pór nakrájaný na kolieska, osmažíme ešte chvíľku s cibuľou.
potom pridáme na pásiky nakrájanú trojfarebnú papriku, z každej som použila asi polovičku-až trištvrť papriky (varím len pre dvoch :) )
šampiňóny (1malé balenie)
kuracie kúsky
zalejeme kuracím vývarom použila som 0,5 l.
dochutíme korením "čína" ...dala som asi 2 takéto lyžice.
varíme, kým všetko nezmäkne, nie dlho (cca 20min., nestopovala som čas) :)
podávame s ryžou