kráľovské rezy

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny Svetlé cesto: 200 gmúka hladká špeciál 250 gtuk pokrmový stužený CERA 11 PLvoda studená Tmavé cesto: 6 ksvajcia 200 gcukor práškový 50 gkakao 70 gorechy vlašské pomleté Krém: 250 g (alebo HELIA)maslo 150 gcukor práškový 250 mlmlieko 2 PLmúka polohrubá 1 ksžltok vaječný 1 bal.cukor vanilkový 2 PLUm Tuzemský

POSTUP PŘÍPRAVY

1.Z múky, nastrúhanej studenej CERY a vody spracujeme cesto. Dáme chladiť na 2 hodiny do chladničky, potom ho rozdelíme na 2 diely a vyvaľkáme. Prvú časť vyvaľkaného cesta rozdelíme radielkom na porcie a poukladáme na opak plechu. Upečieme pri 180 stupňoch asi 10 / 15 minút do ružova.
Druhú časť bieleho cesta vyvaľkáme na veľkosť hlbokého plechu a tento s ním vyložíme tak, aby bolo cesto sčasti aj na bokoch plechu. Ešte nepečieme, čakáme na tmavú piškótu.
2.Bežným spôsobom si pripravíme tmavú piškótu, oddelené žĺtky vymiešame s cukrom do peny, a postupne pridávame mleté orechy zmiešané s kakaom a tuhý sneh z bielkov. Hotové cesto vlejeme do hlbokého plechu vyloženého bielym cestom. Spolu upečieme na 180 stupňoch asi 35 / 40 minút.
3.Krém: Z mlieka, 2 kopcových lyžíc múky a žĺtka si uvaríme hustú kašu. Vychladenú zmiešame s maslom vymiešaným s cukrom do peny a nakoniec pridáme Um. Vyšľaháme.
4.Na upečený bielo-hnedý korpus navrstvíme krém a poukladáme štvorčeky upečeného bieleho cesta. Posypeme práškovým cukrom, pokrájame a podávame. Je veľmi chutný. Prajem dobrú chuť! :)