Rýchly závin z jogurtu, špaldovej múky a ovocia :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g špaldovej múky (ja používam Kuchenmeister 812), 150g bieleho jogurtu, 70g masla, 1 KL sódy bicarbóny, 1PL prášk. cukru. Tvarohová plnka: vaša obľúbená, tá moja je: 250g jemného tvarohu, 1 žĺtok, trochu škorice, 1-3 PL hnedého cukru + ovocie

POSTUP PŘÍPRAVY

Inšpirovala som sa receptom z jedného časopisu, ale samozrejme ingrediencie a pomer surovín som si upravila a vznikol jeden receptík na rýchly a skvelý závin. A keďže je tam min.cukru je vhodný pre diabetikov a pri diéte. Samozrejme keď môžete, cukru si dajte kľudne podľa chuti.


Do misy preosejeme múku, cukor a sódu. Pridáme kúsky zmäknutého masla, jogurt a vypracujeme vláčne cesto. Môžeme si ho vypracovať na doske. S cestom sa dobre pracuje, je vláčne, ale keď bude lepiť, tak podsypte múku.Necháme chvíľu odpočívať, zatiaľ si zapneme rúru na 190*C a pripravíme si tvarohovú plnku podľa chuti. Zmiešame tvaroh, žĺtok, cukor, škoricu. Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto, rozotrieme tvarohovú plnku a uložíme ovocie. Ja som použila maliny. Cesto buď preložíme, alebo zrolujeme. Závin preložíme na plech s peč. papierom, ja mám dosť veľký, tak i závin má cca 40cm. Pečieme 30-35min. záleží však od rúry, preto radšej sledujte. Upečený zlatistý závin potrieme osladeným mliekom. Môžete pocukriť, u nás sa však necukruje :-)


Prajem dobrú chuť :-)

jablkovo-makový