PIZZA cesto (z pizzerie)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

333 g hladka múka 167 ml teplá voda 7 g čerstvé droždie 33 ml oleja 1,5 čl soli

POSTUP PŘÍPRAVY

Ja ho robím v pekárničke...Recept bol pôvodne na väčší počet pizz...je prepočítaný na 2 pizza cestá...
Naspodok do pekárničky dáme teplú vodu, soľ, droždie, olej a zasypeme múkou...nastavíme program dought (cesto) kde pekne aj podkysne...prípadne ručne vymiesiť a nechať podkysnúť cca hodinku...Buď vyvaľkať alebo vytiahnúť ručne( je pekne elastické)
Ja ho pečiem v el.trúbe na 220 stupňov zhruba tých 15-20 minút...ale treba pozerať priebežne...niekto má radšej viac prepečenú.
Čo sa týka základného náteru tak paradajkový pretlak/pyré zmiešať s oreganom ( kto chce môže k tomu pridať aj cesnak)

A navrchu na môže vyblázniť vaša fantázia :D