Lahodné cesnakovo-bylinkové kuriatko na bielom víne



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

na 4 porcie : 1 kurča rozdelené na 4 časti, soľ, korenie, vetvička rozmarínu, 6 lístkov šalvie, cca 1 kg zemiakov, 60g čiernych olív ... na marinádu : 6 veľkých strúčikov cesnaku, 1 dl bieleho vína, 4 PL olivového oleja

POSTUP PŘÍPRAVY

... jednoduchý a chutný recept ... jednotlivé porcie kuraťa (ja som tentoraz použila horné stehienka aj s kožou) umyjeme a osušíme, osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením ... strúčiky cesnaku očistíme a nakrájame na plátky, bylinky umyjeme a pokrájame nadrobno ... zmiešame olej s vínom, vložíme doň bylinky aj cesnak ... zemiaky očistíme a nakrájame na ľubovoľné časti ... pripravíme si pekáč s mriežkou alebo vyložený papierom na pečenie ... rozložíme zemiaky, olivy a jednotlivé časti kuraťa ... všetko potrieme časťou marinády ... pečieme v rúre vyhriatej na 200°C cca hodinu ... počas pečenia potierame zvyšnou marinádou ... výsledkom je krehké mäsko lahodnej chuti ... rozhodne odporúčam vyskúšať