Slivkovo-maková tvarohová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g jemného nízkotučného tvarohu 250g hrudkového nízkotučného tvarohu 2 jogobely light - príchuť sušená slivka 1 balíček (20g) mletej želatíny 2 PL maku 1 PL brezového cukru 1 PL slivkového lekváru balenie kakaových Hobbits sušienok 125g sušených sliviek

POSTUP PŘÍPRAVY

Sušené slivky zalejeme v miske teplou vodou a necháme zmäknúť. Želatínu nasypeme do 3 PL vody a necháme napučať. Zatiaľ si pripravíme plnku. Zmiešame tvarohy so slivkovým jogurtom, dosladíme xylitolom (alebo stéviou) a primiešame slivkový lekvár a mak. V kuchynskom robote rozdrvíme pol balenia (asi 125g) hobbits sušienok. Potom k nim pridáme sušené slivky a 3 PL vody, v ktorej sa namáčali. Všetko spolu zmixujeme, a vzniknutú hmotu na korpus roztlačíme na spodok okrúhlej formy. Želatínu zahrejeme, rozpustíme a zamiešame do tvarohovej hmoty, ktorú vylejeme do formy na sušienkovo-slivkový korpus. Tortu odložíme stuhnúť do chladničky. Podávame ozdobenú sušenými alebo čerstvými slivkami s rozdrvenými hobbits sušienkami. www.fitnessdezerty.sk