Risotto z petrzlenovej vnate podla Nigela Slatera

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/06/risotto-z-petrzlenovej-vnate-podla.html

POSTUP PŘÍPRAVY

Potrebujeme:50g petrzlenovej vnate\r\n1 liter zeleninoveho vyvaru\r\n1 mala cibula,nakrajanu na drobno\r\nmaslo\r\n300g Arborio ryze\r\n180ml bieleho vina\r\n4 PL nastruhaneho parmezanu\r\nPostup:Ako prve si nasekame petrzlenovu vnat na drobno (ak chcete kludne mozete stonky dat do vyvaru ).\r\nV panvici si rozpustime maslo a pridame cibulu ktoru orestujeme.Vmiesame ryzu premiesame a zalejeme vinom.Nechame bublat 1-2 min a pridavame postupne vyvar (moze sa stat ze ho nespotrebujete uplne cely ...a vzdy musite svoje risotto premiesavat)..Ked bude risotto hotove pridame maslo,parmezan a nasekanu petrzlenovu vnat...Vsetko poriadne premiesame..A mozete papat !