Jablkové muffiny s posýpkou.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 stredne veľké jablká, vanilkový cukor, 1 čajová lyžička nastrúhanej citrónovej kôry (buď z bio citróna alebo sušenej), štipka škorice, 75 gramov zmäknutého masla, 80 gramov kryštálového cukru, štipka soli, 2 vajcia, 175 gramov hladkej múky, 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku, štipka sódy bikarbóny Na posýpku: 100 gramov hrubej múky, 100 gramov hnedého cukru, 60 gramov zmäknutého masla, štipka soli, štipka škorice

POSTUP PŘÍPRAVY

Predhrejeme si rúru na 180 °C, pripravíme si košíčky na mufinky... Jablká umyjeme, ošúpeme, vykrojíme jadrovníky a najemno nasekáme. Dáme do hrnca, zasypeme vanilkovým cukrom, pridáme citrónovú kôru a škoricu. Spolu podusíme cca 5 minút a necháme trochu vychladnúť.




Maslo vyšľaháme s cukrom a soľou do penista, pridáme vajcia, premiešame, múku zmiešame s kypriacim práškom a sódou bikarbónou a vmiešame so vaječnej zmesi. Nakoniec vmiešame jablká, premiešame a rozdelíme do košíkov.





Všetky prísady na posýpku zmiešame a rozdrobíme na pripravené mufiny. Jemne pritlačíme a dáme piecť na 180 °C, 20 minút.