Famózne pepermintové brownies



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

180 g masla, 180 g tmavej čokolády, 80 g hladkej múky, 40 g kakaa, 2 balíčky Pepermintiek od Orionu (ak použijeme 100 g obyčajnej čokolády budeme mať čisto čokoládové brownies), 3 vajcia, 270 g hnedého cukru (množstvo cukru treba dodržať, aby brownies mali tú správnu žuvačkovitú a vláčnu konzistenciu), 2 ČL pepermintového extraktu alebo arómy (nič sa nestane, keď ju aj vynecháte, aj nasekané pepermintky cesto dochutia pepermintom - chuť bude len menej pepermintová).

POSTUP PŘÍPRAVY

... recept pochádza z úžasného Anetkinho blogu (http://anetagoesyummi.blogspot.sk/search/label/brownies), ... je to netradičná variácia na klasické brownies, ktorú sa určite oplatí vyskúšať ... tak teda poďme na to : čokoládu nalámeme na kúsky a maslo nakrájame na kocky, spolu dáme do misy, ktorú dáme nad vriacu vodu tak, aby sa vriaca voda zo spodného hrnca nedotýkala dna misky alebo kastrólika, v ktorom je maslo a čokoláda. Pomaly necháme rozpustiť a občas premiešame. Po roztopení odložíme bokom a necháme ochladiť. Rúru vyhrejeme na 180°C. Čo najmenší plech vyložíme papierom na pečenie (ak použijeme príliš veľký plech, brownies sú dosť nízke.) Nachystáme si 80 g múky a 40 g kakaa. Pepermintky nasekáme na štvrtinky. Vajcia s cukrom šľaháme vo veľkej mise cca 8 minút - až pokiaľ nebudú svetlejšie, husté a nezdvojnásobia svoj objem. Na záver pridáme pepermintovú arómu a naposledy prešľaháme. Potom do vajec pridáme ochladnutú roztopenú čokoládu s maslom a opatrne zmes zmiešame osmičkovým pohybom, aby nespadol objem. Keď bude táto zmes dokonale zmiešaná, preosejeme do nej múku a kakao a všetko opatrne zmiešame osmičkovým pohybom. Keď je už cesto dobre zmiešané (vlhké a lepkavé), prisypeme pepermintky a naposledy opatrne zamiešame. Cesto vylejeme na plech a pečieme 25 minút. (ak sú brownies veľmi nízke - na väčšom plechu, vyberieme ich po 20 minútach.) Upečené brownies by sa už nemali v strede triasť a mali by mať povrch ako lesklý papier. Na brownies neskúšajte trik so špajdľou, pretože pri brownies by práveže MALI na vytiahnutej špajdli z cesta ostať vlhké odrobinky. Brownies krájajte až po úplnom vychladnutí. To, že brownies sú trochu vlhké a ťahavé, nech vás neľaká. Práve tak to má byť!