Voňavé indické špízy TIKKA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

rozpis na 4 porcie : 3 - 4 kusy kuracích pŕs bez kože, 2 červené cibule ... na marinádu : 150ml bieleho jogurtu, 3/4 ČL mletej rasce, 3/4 ČL mletého koriandra, 2 ČL strúhaného čerstvého zázvoru, 3 strúčiky cesnaku, 3 PL oleja, 2 PL citrónovej šťavy, 1 ČL soli, 1/2 ČL kurkumy, 1/2 ČL korenia Garam masala, 1/2 ČL mletého čierneho korenia, 1/4 ČL kajenskej papriky (kajenského korenia - ja som nemala a dala som čili)

POSTUP PŘÍPRAVY

... výborné a voňavé kuracie mäsko, ktorým môžeme prekvapiť napr. návštevu .... Do mixéra dáme všetky suroviny na marinádu a zmixujeme. Kuracie prsia nakrájame na väčšie kocky, cibule na 1/4, ktoré rozoberieme na jednotlivé lupene (cibuľu krájame až pred pečením). Marinádou zalejeme pokrájané kuracie prsia, prikryjeme fóliou a necháme marinovať 4 hodiny. Po uplynutí času nastokávame kocky mäsa na striedačku s cibuľou na špajle alebo špeciálne ihly na špízy, dáme na plech vyložený papierom na pečenie, aj nám zvýšila marináda, polejeme ňou jednotlivé špízy. Pečieme v rúre vyhriatej na 190°C (funkcia gril) spolu cca 15 minút (jeden krát obrátime). Vhodná príloha je ryža + studená omáčka (150 ml vychladeného bieleho jogurtu rozmixujeme s malou viazaničkou mäty, osolíme).