Exkluzívna višňová bublanina s kúskami čokolády a marcipánu



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 vajíčok (zvlášť žĺtky a bielky), 250g polohrubej múky, 250g práškového cukru, 1 dl voda, 1 dl olej, 1 prášok do pečiva, 1 PL kakao, višne (čerstvé, mrazené), 50g horkej čokolády, 50g marcipánu, práškový cukor na posypanie, štipka soli, hrubú múku na vysypanie plechu

POSTUP PŘÍPRAVY

Úžasná a ako obláčik ľahučká bublanina .... viac-menej klasika, ale keďže mi od sviatkov zostala načatá horká čokoláda a marcipán, a v mrazničke višne s minuloročnej úrody - skúsila som skombinovať a nakoniec sa ukázalo, že je to výborná kombinácia ... z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh - odložíme do chladničky (robím v robote najskôr sneh aby som nemusela použiť zbytočne druhú misku - po snehu nemusíme umývať misu a môžeme priamo šľahať žĺtky). Zo žĺtkov a cukru vyšľaháme penu, postupne pridáme vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec vareškou jemne vmiešame sneh z bielkov. Pekáč potrieme olejom a vysypeme hrubou múkou. Na pekáč nalejeme 3/4 cesta. Do zvyšného cesta vmiešame kakao. Kakaovým cestom pofŕkame biele cesto (samozrejme, kto nechce dvojfarebnú môže urobiť len bielu), posypeme nasekanou čokoládou a nasekaným marcipánom, uložíme višne bez kôstok. Pečieme cca 25 - 30 minút v rúre vyhriatej na 180°C. Nakoniec posypeme práškovým cukrom.

... dvojfarebné cestíčko s višňami, čokoládou a marcipánom pred pečením
... a po upečení