Chutné *stredomorské* kuracie prsia



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Rozpis pre 4 osoby: 2 kuracie (morčacie) prsia, soľ, korenie, hladká múka, olivový olej, 2 citróny, 300 ml bieleho vína, 200 ml slepačieho vývaru, 4 veľké PL studeného masla, 2 PL kapár príp. olív (nemusí byť), na ozdobu - 1 paradajka nadrobno pokrájaná a hrsť sekanej petržlenovej vňate

POSTUP PŘÍPRAVY

Výborný a svieži receptík stredomorskej kuchyne ...prsíčka prerežeme na polovice tak, aby nám vznikli 4 tenšie kusy. Osolíme, okoreníme, obalíme v múke ochutenej soľou a korením. Z citróna vyrežeme mesiačiky (podľa mňa bohato stačí aj 1 citrón). Pred podávaním na panvici rozohrejeme olivový olej a opečieme na ňom z oboch strán mäso, cca 3 minúty z každej strany a vyberieme von. Do výpeku, ktorý zostal v panvici, nalejeme víno a necháme minútku prevariť. Následne pridáme vývar a varíme ešte minútu, pokiaľ sa omáčka nezredukuje. Odstavíme omáčku preč zo sporáka. Pridáme studené maslo, mesiačiky citróna a kapary (olivy), ja som kvôli farbe prihodila 1 pokrájanú menšiu paradajku. Premiešame, vrátime mäso do omáčky a posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame s vhodnou prílohou (varené zemiaky, opečená bagetka, šalát, ...)