Veľkonočná mrkvová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 hrnčeky hladkej celozrnnej múky, 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva, 4 vajcia, 1/2 hrnčeka kokosu, 2,5 hrnčeka strúhanej mrkvy, 1,5 hrnčeka mlieka, 3/4 hrnčeka trstinového cukru/brezový cukor/stévia, 1/2 hrnčeka hrozienok alebo brusníc, 2 ČL vanilkovej esencie, 1/4 ČL sušeného zázvoru, 1/2 ČL škorice, citrónová kôra, Na potretie: 250g jemnej ricotty, citrónová kôra, trstinový cukor/brezový cukor/stévia, višňový lekvár, pistácie na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Všetky suroviny okrem cukru zmiešame mixérom vo veľkej miske.
2. Teraz cesto ochutnáme a dosladíme podľa chuti, či už trstinovým, brezovým cukrom alebo stéviou. Ja som použila 3/4 šálky trstinového cukru.
3. Cesto prelejeme do okrúhlej formy alebo na plech (vymastestený a vysypaný múkou).
4. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C. Pokiaľ máte cesto na väčšom plechu malo by stačiť cca 30 minút. V okrúhlej forme však bude cesto vyššie, preto bude potrebovať viac času na pečenie. Moje sa pieklo 40 minút.
5.Hotový koláč vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
6. Zatiaľ si pripravíme ricottový krém. Ricottu osladíme (opäť toľko koľko chceme trstinovým cukrom alebo iným sladidlom) a štedro do nej nastrúhame citrónovú kôru. Dobre zamiešame.
7. Vychladnutý koláč potrieme višňovým lekvárom a ricottovým krémom. Dozdobíme veľkonočnými dekoráciami a posekanými pistáciami.
www.fitnessdezerty.sk