Torta z gréckeho jogurtu s lesným ovocím



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 balenia gréckeho jogurtu bez tuku príchuť čučoriedka, 2 balenia gréckeho jogurtu bez tuku príchuť jahoda, 250g jemnej ricotty, balíček čírej želatíny (20g), 1 dcl mlieka, 2 PL trstinového cukru, 1 PL domáceho jahodového džemu, detské piškóty, Na ozdobu: lesné ovocie (mrazené alebo čerstvé), med, čokoládový toping

POSTUP PŘÍPRAVY

Do menšieho hrnca nalejeme mlieko a pridáme želatínu. Necháme cca 10 minúť napučať. Zatial do veľkej misy pridáme grécke jogurty, ricottu, trstinový cukor a džem a dobre premiešame. Na spodok okrúhlej formy poukladáme piškóty. Želatínu nahrejeme, aby sa úplne rozpustila a primiešame do jogurtovo-ricottovej hmoty. Potom to celé vylejeme do formy a odložíme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním zmiešame ovocie s medom a ozdobíme tortu. Podávame s trochou čokoládového topingu a medom a ovocím. www.fitnessdezerty.sk