Tvarohovo-gaštanový koláč.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400g hladkej múky, 250g masla alebo Hery, 2 vajcia, 1 kypriaci prášok, 1 PL kakaa, 3 Pl mlieka, 150g práškového cukru ♦♦♦ Plnka: 500g jemného tvarohu, 250g gaštanového pyré, 150g práškového cukru, 1 vanilkového cukru, 1 Zlatý klas, 200ml mlieka, 4 vajcia

POSTUP PŘÍPRAVY

Suroviny na cesto vymiešame, asi 100g cesta odložíme do mrazničky, zvyšok mokrými rukami roztiahneme po vymastenom a múkou vysypanom plechu. Odložíme bokom a pripravíme si plnku... ♦♦♦ Tvaroh, gaštanové pyré, Zlatý klas, oba cukre a žĺtky si vymiešame dohladka, nakoniec vmiešame mlieko. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do plnky... vylejeme na pripravený korpus. Z odloženého cesta si urobíme guľky /môžu byť rôznej veľkosti/ a poukladáme do plnky. Pečieme na 170 °C, 35 - 40 minút. necháme vychladnúť a pokrájame.