Ovocný cheesecake



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g mascarpone, 2vajcia, 150g sušienok( napr. bebe, marína), pol šálky práškového cukru, jedna kyslá smotana( 200-250g) a cca 100g masla alebo ineho tuku( olej, kokosový olej), 2 pol.lyžičky kryštálového cukru, ovocie podľa vlastného výberu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Keksíky rozmixujeme na múčku v mixéry, pridáme 2PL kryštálového cukru-používam hnedý, ak nechcete nebude Vám možno vôbec chýbať. Pridáme rozpustené/nahriate maslo a spravíme si akoby mokré cesto, ktorým vyložíme spodok tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Mascarpone so smotanou, vajciami a cukrom vyšlaháme mixérom a vlejeme do formy. Vrch som zdobila ovocnou zmesou z rozmixovaného ovocia s troškou kryštálového cukru a smotany. Nožom sa dá na povrchu urobiť mramorovanie či vzor. Pečieme 60 minút na 150 stupňoch, potom necháme úplne vychladnúť v rúre a ďalší deň odstáť v chladničke. Kúsky ovocia som na vrch naukladala až keď bol koláčik vychladený.