Domáci chlieb

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na každodennú príležitosť.Recept pochádza od mojej sestry zo Švajčiarska. Pečiem ho skoro 15 rokov. Je rýchly a chutí výborne. Doporučujem. Suroviny: 1 kg hladká múka 1 kocka droždie 600 ml teplá voda 4 PL olej 4 KL soľ 1 KL celá rasca štipiek cukor + vytvoriť nákupný zoznam Čas prípravy: 5 + 60 min.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup receptu:
Obrázky: Zobrazovať / Nezobrazovať

1.
Do veľkej misy na kysnutie cesta pridáme 1kg hladkej múky. Do pohára pridáme 3OOml teplej vody, v ktorej rozmiešame čerstvé droždie. Keď sme tak spravili, tak celý obsah vlejeme do misy s múkou. Pridáme 4 lyžičky soli, 1 lyžičku rasce, 4lyžice oleja, štipku cukru a zbytok teplej vody. Keď toto všetko máme mixérom na cesto všetko spolu zmiešame na stupni 5. Cesto miešame dovtedy, kým nie je ľahšiej konzistencie (môžme pridať ešte trochu teplej vody). Cesto prikryjeme a necháme vykysnúť.
2.
Pripravíme si hlboký plech, ktorý sme vysypali hladkou múkou bez oleja. Keď už máme cesto vykysnuté, tak ho vlejeme na plech. Netreba nič robiť, len cesto rukami po celom plechu porozťahujeme. Zobereme vidličku a po celom ceste popicháme.
3.
Plech vložíme do rúry vyhriatej na 250C /elektrická/ na 20 min. Nesmie sa otvárať! Potom môžme teplotu rúry znížiť na 180C a dopiecť 40 min. Po dopečení vybrať chlieb z rúry a položiť na čistú utierku.Prajem dobrú chuť.