♠Jahodovo-jogurtové tartaletky♠



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

150g hladkej múky, 50g zomletých mandlí, 100g masla alebo Hery, 75g práškového cukru, štipka soli, 1 vajce, nastrúhaná kôra z dobre umytého a osušeného citróna ♠♠♠Plnka: 50g bielej čokolády, 4 Pl jemnej želatíny, 250g smotanového jogurtu /môže byť biely alebo jahodový/, 125ml smotany na šľahanie, 1 balíček vanilkového cukru, 400g čerstvých jahôd♠♠♠ okrem toho formičky na tartaletky, olej na vymastenie formičiek, práškový cukor na posypanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Suroviny na cesto spolu zmiesime a dáme na 30 minút do chladničky. Potom ho natenko rozvaľkáme a rovnomerne rozdelíme do formičiek, utlačíme, popicháme vidličkou a dáme piecť na 180°C, 20 minút. Po vychladnutí každé upečené cesto potrieme tenkou vrstvou rozpustenej bielej čokolády. Navrstvíme plnku, posypeme nadrobno nakrájanými umytými jahodami a dáme na cca 2 hodiny tuhnúť do chladničky. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.





Krém: Do 4 PL horúcej vody nasypeme želatínu, za stáleho miešania necháme rozpustiť a vmiešame polovicu jogurtu izbovej teploty. Šľahačku vyšľaháme s vanilkovým cukrom dotuha, vmiešame do nej zvyšnú polovicu jogurtu a nakoniec aj jogurt rozmiešaný so želatínou. Zľahka premiešame.