Pomarančovo-kakaový tvarohový dezert



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g jemného nízkotučného tvarohu, 200 ml nízkotučného mlieka, 1 balíček mletej čírej želatíny (20g), 70g trstinového cukru (prípadne adekvátne množstvo iného sladidla), 1 PL kakaa, 1 menší pomaranč, 1 ČL nastrúhanej kôry z chemicky neošetreného citróna

POSTUP PŘÍPRAVY

Želatínu necháme 15 minút napučať v mlieku. Tvaroh vymiešame s cukrom a rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme kakao. Do druhej pomarančovú šťavu aj s dužinou a citrónovú kôru. Želatínu zahrejeme, ale nevaríme. Rozdelíme ju do obidvoch tvarohových hmôt a premiešame. Formu (napríklad na srnčí chrbát) vyložíme potravinárskou fóliou, nalejeme do nej obidve hmoty a odložíme stuhnúť do chladničky najlepšie cez noc. Podávame napr. s malinami alebo mandarinkovým kompótom a hoblinkami horkej čokolády. www.fitnessdezerty.sk