Výborné zapekané morčacie krídla /stehná



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

morčacie krídla (cca jeden kus na osobu), príp stehná, olivový olej, soľ, čerstvo mleté čierne korenie ... okrem toho na marinádu : 2 PL hnedého cukru, 3 PL kečupu, 200 ml bieleho vína, 2 PL balsamicového octu, 3 PL worčestrovej omáčky, 1 PL tymianu

POSTUP PŘÍPRAVY

najskôr urobíme marinádu : všetky suroviny dáme do hrnca, zamiešame a varíme pokiaľ sa množstvo nezredukuje cca na polovicu ... krídla umyjeme, osušíme a prekrojíme na dve časti, osolíme a okoreníme z oboch strán, opečieme na rozpálenej panvici aby sa zatiahli (stehná pečieme vcelku ak máme spodné, horné stehná rozkrojíme alebo necháme vcelku) ... následne namočíme do marinády, dáme na pekáč vyložený papierom na pečenie, polejeme zvyšnou marinádou, prikryjeme a pečieme cca 1 hodinu a 20 minút pri 180°C domäkka, odkryjeme a dopečieme pod grilom alebo pri teplote 220°C cca 10 minút. Podávame poliate výpekom ... vhodná príloha je ryža, prípadne chlebík - alebo ako kto má rád ... mňaaam