ORECHOVÉ REZY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1.cesto: 1 vajce, 150 g masla, 100 g práš.cukru, 50 g ml.orechov, 250 g hladkej múky, 1/2 prášku do pečiva 2.cesto:5 vajec, 180 g kryštál. cukru, 40 g hrubej múky, 70 g hladkej múky, 1,5 dl oleja, 40-50 g kakaa, 1/2 prášku do pečiva Krém: 300 g cukru, 1 Zlatý klas, 2 dl vody, 250 g masla džem na potretie cesta čokoládová poleva

POSTUP PŘÍPRAVY

1 cesto: Suroviny na prvé cesto zmiešame, rozvaľkáme na veľkosť plechu, upečieme a natrieme džemom. 2.cesto: Žĺtky vyšľaháme s 1/3 cukru do peny a postupne prilievame olej. Zvlášť vyšľaháme sneh a pridáme zvyšný cukor. Primiešame hladkú múku zmiešanú z práškom do pečiva a kakaom. Všetko spolu zmiešame, vylejeme na vymastený plech a upečieme. Upečené cesto priložíme na plát natretý džemom. Cukor rozpálime na karamel, pridáme studenú vodu a za stáleho miešania rozvaríme.
Krém: V 2 dl vody rozmiešame Zlatý klas a pridáme do karamelu a uvaríme puding. Studený primiešame k 250 g vymiešaného masla a natrieme na druhý plát. Na vrch dáme čokoládovú polevu.