"Ropa vieja" zo zvyškov kuracieho mäsa



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

zvyšky kuracieho mäsa, olivový olej, 1/2 hrnčeka sofrita (recept dolu), 1 plechovka lúpaných paradajok, bobkový list, 1 menšia mrkva, 1/2 hrnčeka hrášku, 1/4 ČL rímského kmínu, biele víno, oregano, tmavá fazuľa (konzerva) na SOFRITO : 1 ČL olivového oleja, ¼ hrnčeka nahrubo krájanej cibule, ½ papriky, ½ jalapeňo papriky, očistenej od bieleho pálivého vnútrajška,1 strúčik cesnaku, trošku zeleného koriandru (petržlenovej vňate), 1/2 ČL rajského pretlaku (môžeme vynechať), soľ, korenie a limetkovou šťavu podľa chuti (ak budeme robiť väčšie množstvo jedla treba suroviny na Sofrito znásobiť - toto množstvo je pre cca 4 osoby)

POSTUP PŘÍPRAVY

... zvýšilo nám mäso z kuriatka a keď som rozmýšľala čo s ním, natrafila som na internete na recept z kubánskej resp. juhoamerickej kuchyne "Ropa vieja", ktorý sa pôvodne robí z hovädzieho mäsa - ja som sa inšpirovala, trocha upravila a vyskúšala s kuracím mäskom ... výsledok bol nad moje očakávania výborný, tak posúvam ďalej ... ideme na to : hotové kuracie mäso natrháme na kúsky pozdĺž vlákna. Na olej dáme Sofrito, pridáme biele víno, lúpané paradajky, oregano, bobkový list, nadrobno pokrájanú mrkvu a hrášok a chvíľu dusíme, pokiaľ sa víno neodparí a mrkva a hrášok nezmäknú. Pridáme kuracie mäso a tmavú fazuľu z konzervy dochutíme soľou, korením, prehrejeme a podávame - najlepšie s ryžou.

SOFRITO : všetky suroviny dáme do mixéra a urobíme z toho pastu. .