Šalát "Cézar"



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 ks rímsky šalát (môže sa nahradiť ľadovým, obyčajným nie), 120 g parmezán, kuracie prsia, 3 PL olivový olej, 3 plátky chlieb, 4 plátky slanina, soľ Dressing: 1 PL kyslá pochúťková smotana, 1 KL worchesterská omáčka, 1 PL citrónová šťava, 2 PL olivový olej, 1 strúčik cesnak, 2 ks žĺtok, 6 ks ančovičky, soľ, mleté čierne korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

... dlho som sa chystala vyskúšať recept, ktorý by sa priblížil originálu a oplatilo sa ... jednoznačne najlepší Cézar šalát aký som doteraz jedla ... preto posúvam ďalej - oplatí sa vyskúšať .... Rímsky šalát umyjeme a osušíme, natrháme na menšie kúsky a niekoľko listov dáme bokom na ozdobu. Na plátky pokrájame cesnak, dáme ho do misky s olivovým olejom a necháme odstáť 10 - 15 minút.
Na olivovom oleji opečieme pokrájanú slaninu. Vyberieme ju, osmažíme krutóny, ktoré sme si nakrájali z chleba bez kôrky a odložíme ich bokom. Potom opečieme okorenené a osolené kuracie prsia a nakrájame na plátky (ja som nakrájala na kúsky vopred, aby sa lepšie jedli a okrem soli som ich posypala gyros korení, ktoré máme radi). Rozmixujeme spolu všetky suroviny na dresing. Kúsky šalátu, kuracie mäso a slaninu prelejeme dresingom a zľahka premiešame. Na taniere servírujeme celé listy šalátu, do ktorých naložíme premiešaný šalát, posypeme krutónmi a parmezánom.Aj tu som trocha improvizovala - na celý list som dala potrhnaý šalát a obložila som ho kuracím mäsom, slaninou a krutónmi - nakoniec som všetko poliala dresingom a ozdobila hoblinami parmezánu.