BAZOVY SIRUP



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

najlepší na svete...fakt dobry recept..je LEPSI AKO Z OBCHODU
5 LITROVý HRNIEC..JA MAM TEN IKEA+365, 60 kvetov bazy, kyselina citronova v takych žltych sačkoch 4ks,4 kg krystaloveho cukru a UVARENU VODU..VYCHLADNUTU.

POSTUP PŘÍPRAVY

Uvarime plný hrniec vody, musi prevriet. Nechame uplne vychladnut a do toho dame umyte kvety vody musi byt po vrch..zaliate vsetky kvety( do toho uz dva sacky kyseliny, zamiesat), zatazime malym tanierikom a este jednym velkym dnom hore. Takto to nechame 24 hodin..mne vyšlo 34 hodin, lebo som to davala niekedy v sobotu večer az..a tak mi to vyslo, ze ked som prisla z prace v pondelok poobede. Je dobre ked sa to luhuje aj dlhsie, vobec to nevadi. Treba to mat na chladnejsom mieste a nie na slnku, lebo by to mohlo skysnut. Občas som to pozrela a privonala si...mnam :)
Pripravila som si dve misy, čistu balvenu utierku..ja som pouzila obliečku na vankuš značky IKEA..hehe...dala na misu a zliala som to do misy, odporucam opatrne. Mali by sa tam zachytit vsetky necistoty, mušky atd, vytlacime z toho stavu ale nie uplne, zakalilo by sa to. Kvety zahodime. Zliaty obsah dat do jedneho velkeho hrnca..viac ako 5 litrov, vysypeme 4 kg cukru. Ja som najprv dala menej, akoby som som dala vela a bolo by to hnusne presladene. Pridala som kyselinu citronovu 2-3 sacky, ale stale chutname. Stale miesame cistou vareskou. Mne sa ho podarilo tak super odhadnut ..bol aj akurat sladky aj akurat kysly...takze si ho prisposobte ako vam chuti.
zhrniem to..na 5litrov prevarebeh vychladnutej vody, 60 kvetov, 4kg cukru, 5-6 sackov kyseliny citronovej.
Miesala som to v tom hrnci a este zahrievala ...POZOR NIE VARIT !!! MOZE TO BYT LEN TEPLE.
Plnila som to do plastovych flasiek ... malych milych...z mineralky..KUPILA SOM CELE BALENIE ... POL LITROVYCH... flasky som umyla horucou vodou a stupliky prevretou vodou. Flasky naplnila a supla do chladnicky dole.
Je to najlepsi sirup na svete..podla mna ..a este je aj zdravy :) MNAM

1
2
hotovo..mnam JE LEPSI AKO Z OBCHODU...