cestovinky TALIANSKO



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

olivový olej, 1 velka cibuľa, 5 strucikov cesnaku, 2 mensie cuketky - priemer kruzku tak 4cm a dlzka cuketky tak 25 cm, 4 zrelšie paradajky, 1 konzerva paradajok bez šupky so šťavou, sušene nakladané paradajky(tak 6 kuskov) v olivovom oleji, ja davam čo mám...take tie talianske veci nakladane v oleji..ked su nejake nakladane artičoky, nakladaný grilovaný baklažán..tak z tychto prisad tak z kazdeho po 4 kusky..nie cely poharik....mozme z toho uliat aj toho oleja :) na panvičku..., alebo mozme aj zivy baklazan :), nedavajte tam ale papriku, lebo z toho budete mat lečo a to do talianskych jedal moc nepatri..mozno tak do madarsky ch :), mlete čierne korenie, DRVENA..nie mleta rasca, sušena pažíka, sol, troska vegety, bazalka susena, oregano susene...alebo aj zive..ako chcete :), olivy. PARMEZAN..samozrejme. Cestoviny - penne, alebo farfalle..mašličky...z tvrdej psenice..

POSTUP PŘÍPRAVY

Takže babulky idem na to, lebo uz som myslela, ze ma ukrizujete... :)
Tak cestovinky sa dame uvarit, ked voda začne vriet, osolíme ju. Cestoviny si uvarime podla návodu.Ja ich nevarim moc "al dente" mam ich rada kludne take akurat makke.
Do vacšej panvice, najlepšie do woku si nalejem olivovy olej ( ja davam kludne aj viac..je to zdrave,,takze moja mierka je pol deci :) ), cibulku nakrajanu na mesiaciky, nemusi byt na kocky, restujem, pridam nakrajane susene paradajky a ak chcete tak po par kuskov aj z tych ostatnych nakladanych veci, čo som spominala v prisadach. Pokrajany cesnak na malinke kusky..ale nie pretlaceny. Rascu..tak za lyzičku a pomalinky restujem do zlatova..ale aby sa zas nevysusila ta cibulka, pridam na kolieska nakajanu cuketku, restujeme, pridame na kusky pokrajane paradajky, spolu este miesame tak 7 minut, pridame konzervu paradajok so štavou..ja niekedy ked sa mi zda malo dam aj dve, je to este lepsie, ved ta konzerva v tescu stoji 10 korun. Alebo podlievam len paradajkovou stavou, tiez sa da kupit za par korun. Pomaličky dusime, Pridam bazalku a oregano aj pazitku, ale cuketka sa nesmie rozvarit, ostane troska chrumkava. Vsetko sa musi pekne spojit, tak ako to je na obrazku...musi to byt taka pekne spojena omačka, na vrchu plava vrstva olivoveho oleja..ale to je dobre..ved je zdravy. Nesmie to byt moc huste ani moc riedke, take akurat..ako kto ma rad. Nakoniec pridam olivy prekrojene na polovicku. Osolime, pridame troska vegety a okorenime mletym čiernym korenim. Uplne nakoniec pretlacime do omačky 2-3 struciky cesnaku.
Akurat ked sa nam dovaria cestoviny tak by sme mali dorobit omacku, zlejeme cestoviny a pridame do omačky..premiešame. Je to lepšie, ako dat kazdemu za žufanku omačky na tanier..TAKTO MA KAžDY ROVNAKO A NIKTO SA PRI STOLE NEPOBIJE :) Posypeme parmezanom a papame...skuste zapijat bielym vinkom...MNAM !!! :)
TENTO RECEPT EXISTUJE V NIEKOLKYCH OBMENACH...POSTUPNE PRIDAM DALSIE---TESTE SA!
AJ S OBRAZKOVYM POSTUPOM..JUPIII :)