Pomarancove zele s kardamonom a granatovym jablkom

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/02/pomarancove-zele-s-kardamonom.html

POSTUP PŘÍPRAVY

Potrebujeme:6-7 velkych pomarancov (dokopy by nam mali dat 750ml stavy)
50g krupicoveho cukru
2 granatove jablka
1 citron
6 celych kardamonov
5 platkov zelatiny
Postup:Odkrojime si zopar pruzkov kory z pomaranca a citronu.Odstavime si pomarance,granatove jablka a citron.Stavy dame do hrnca a pridame cukor a kardamon (trosku si ich rozpucime nozikom a do hrnca pridame aj semienka ktore nam z nich vypadli ).
Stavy si zohrejeme na najnizsom ohni a zohrejeme (po okrajoch hrnca by nam stava mala bublat.Stavu nesmieme priviest k varu ! )..Vypneme ohen a nechame stat 15 minut.Po 10 minutach si pripravime zelatinu a to tak ze si zelatinove platky namocime do studenej vody a nechame napucat.Stavu si precedime a kardamon si odlozime .Zelatinu po vytiahnuti z vody trosku stlacime aby sme sa zbavili prebytocnej vody ...A pridame do teplej stavy ( nesmie!!! byt horuca-vriaca inak vam to nestuhne! )..Premiesame.Zelatina sa nam takmer okamzite rozpusti...Stavu si porozdelujeme do poharikov ..Ja som si potom do kazdeho poharika pridala kardamon ktory som si predtym odlozila cim sa nam zvyrazni chut ..Ulozime do chladnicky a nechame stuhnut aspon 4-5 hodin.