Krémové ľadové kocky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 7 ks bielka, 7 lyžíc kr. cukor, 7 lyžíc polohrubá múka Náplň: 7 ks žĺtka, 10 lyžíc kr. cukor, 1 l mlieka, 2 bal. vanilkový puding, 4 lyžice hladká múka, 250 g maslo, 500 ml smotana na šľahanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a postupne pridávame cukor. Do tuhého snehu primiešame múku a takto pripravené cesto navrstvíme na plech. Následne dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov asi 20 minút.
Žĺtka s cukrom vymiešame, pridáme 200 ml mlieka a pudingové prášky zmiešané s múkou. Rozrobíme si hladkú hmotu a prilejeme ju do hrnca, kde sme si zahriali 800 ml mlieka. Privedieme do varu za neustále miešame. Hustý krém odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Do mierne vychladnutej hmoty pridáme maslo a miešaním ho rozpustíme.
Na upečené cesto si navrstvíme krém a na krém navrstvíme vyšľahanú šľahačku. Ozdobíme mandľovými lupienkami a necháme v chladničke odpočívať minimálne 3 hodiny.
Ja som dávala do tortovej formy, alebo dávať na malý plech na pečenie