Ružové rezy s čokoládou.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tento receptík som svojho času našla na internete a teda stojí za vyskúšanie ☺. Potrebujeme: na cesto - 6 vajec, 110g kryštálového cukru, 5 PL teplej vody, 2 malinové alebo jahodové pudingy, 90g polohrubej múky, 1/2 balíčka kypriaceho prášku... na potretie malinový džem, okrem toho: detské piškóty /asi 150g /, uvarené kapučíno /asi 1,5dl/...KRÉM: 450ml mlieka, 100-150g kryštálového cukru, 2 Zlaté klasy, 2 balíčky vanilkového cukru, 150g polotučného tvarohu, 200g masla alebo margarínu... POLEVA: 150g čokolády na varenie, 300g kyslej smotany /18%/

POSTUP PŘÍPRAVY

Začneme cestom: v jednej miske zmiešame múku, pudingy a prášok do pečiva. Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým cukrom a vodou do peny, z bielkov ušľaháme tuhý sneh. K žĺtkom si postupne zamiešame múčnu zmes a nakoniec zľahka sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme na 180 °C cca 15 minút. Necháme vychladnúť.



♣♣♣♣♣



Kým sa cesto pečie, pripravíme si krém. Do hrnca nasypeme kryštálový cukor /množstvo podľa toho ako chceme mať sladké, nám stačí aj tých 100g ☺/, zalejeme polovicou mlieka a dáme variť. Do zvyšku mlieka nasypeme pudingy a dohladka rozmiešame. Keď osladené mlieko zovrie, vmiešame pudingy a varíme dohusta. Do horúceho uvareného pudingu vmiešame nasekané maslo alebo margarín a vymiešame. Pridáme tvaroh a vyšľaháme dohladka. Nesekne sa, netreba mať strach.





♣♣♣♣♣



Vrátime sa k cestu: preklopíme si ho na rovnú podložku, stiahneme papier na pečenie a potrieme lekvárom /asi 300g/. Na lekvár nahusto naukladáme piškóty namočené v kapučíne. Potom natrieme plnku, ktorá nám medzitým ochladla /pokojne môžem byť ešte vlažná, len nie horúca/.

♣♣♣♣♣



A nakoniec si pripravíme polevu: v miske nad parou rozpustíme nalámanú čokoládu a odložíme ju bokom. Do teplej čokolády vmiešame kyslú smotanu /netreba sa báť, spojí sa to pekne a chutí to skoro ako čokoládový termix/ a vymiešame dohladka. Polevu natrieme na koláčik a necháme dobre vychladiť.