♣ Kávové brownies. ♣



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tak a ďalej pokračujem v objavovaní rôznych chutí brownies... a našla som ďalšiu kombináciu, ktorá je mne šitá na mieru: čokoláda + káva + orechy ☺ Budeme potrebovať: 150g horkej čokolády, 150g masla, 60ml silného espressa, 3 vajcia, 25g kakaa /holandského/, 200g posekaných orechov, 3 PL kávového likéru, 125g hladkej múky, 1 1/2 ČL kypriaceho prášku, 125g práškového cukru, čokoládová poleva.

POSTUP PŘÍPRAVY

Múku, kypriaci prášok, kakao a práškový cukor zmiešame a preosejeme. Vmiešame soľ a posekané orechy. Čokoládu si nalámeme a spolu s maslom necháme pomaly rozpustiť vo vodnom kúpeli. Potom ich necháme trochu vychladnúť a vmiešame vajcia. Dôkladne rozmixujeme a vlejeme do pripravenej múčnej zmesi. Premiešame, pridáme likér a espresso a vylejeme do pripravenej formy /cca 20*20 cm/. Pečieme na 180°C, 20-25 minút. Koláčik má byť vnútri vlhký a preto by sa mal lepiť na špajdľu. Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou a nakrájame.


Najlepšie je tento koláčik /dobre zabalený/ nechať pár hodín odstáť, aby sa vône a chute rozvinuli...