Makové šúlance

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1kg zemiakov, 300g polohrubej múky, 1 vajce, štipka soli, múka na pomúčenie dosky, mak, práškový cukor, maslo.

POSTUP PŘÍPRAVY

Zemiaky uvaríme v šupke, vychladené ošúpeme a postrúhame do misky, pridáme múku, vajce, štipku soli a vypracujeme na doske cesto. Dosku častejšie pomúčime, aby sa nám cesto nelepilo. Šúlame dlhé šúlance, ktoré potom krájame na menšie nožíkom. Hodíme do hrnca s vriacou osolenou vodou a keď vyplávajú, tak ich hned vyberieme do misky. Pridáme do nich kus masla. Medzitým zmiešame pomletý mak s práškovým cukrom. Šúlance pomiešame bud všetky s makovou posýpkou, alebo vždy zvlášť na tanieri a polejeme roztopeným maslom.

Dobrú chuť:)