Fantasticky zdravy makovy kolac bez muky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

(vid foto) 140g mleteho maku, 140g mletych orechov (vlasske/mandle), 180g kokosoveho cukru, 100g kokosoveho oleja, 6 vajec, 0.5dcl mlieka na polevu(nemusi byt): 100g vysokopercentnej cokolady + 1PL kokosoveho oleja

POSTUP PŘÍPRAVY

na sporaku vo velkom hrnci si roztopime kokosovy olej (iba roztopime, neprihrievame), primiesame metlickou 6 zltok a 180g kokosoveho cukru. Do tejto zmesi primiesame pomlete orechy a mak, Vlejeme pol deci mlieka a zamiesame. Osobitne si vyslahame sneh z bielkov a zlahka primiesame do cesta.
Vylejeme do formy a pecieme cca 25min v rozohriatej rure na 180 stupnov. polevu robime nad parou. (ja som pouzila 85 % coko z tesca.

Tento fantasticky recept mam od kamaratky, ktora sa venuje zdravej vyzive. Ked mi ho prvykrat dala ochutnat, okamzite som sa do tohto zakusku ´zamilovala´ a nemohla som uverit, ze vlastne ´nehresim´.. trochu drahsie suroviny, ale stoji to za to..a hlavne aj olej aj cukor vam vyjde na 3 take kolace, ak do posledneho date troska menej cukru....tip: podavame so sviezim ovocim, napriklad s hroznom..

suroviny na cesto
po upeceni