Kokosovo-ananásové cupcakes s krémom z bielej čokolády. ♠



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Neskutočne mäkučké a šťavnaté cupcakes s lahodným krémom...oplatí sa vyskúšať. ♠♠♠♠♠ Na 12 košíkov potrebujeme: 125g masla alebo Hery, 2 vajcia, 125g kryštálového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, štipka soli, 150g polohrubej múky, 2 ČL kypriaceho prášku, 1/2 ČL sódy bicarbóny, 50ml ananásovej šťavy, 50 ml mlieka, 200g posekaného ananásu, 50g strúhaného kokosu. ♠♠♠♠♠ KRÉM: 200g bielej čokolády, 50g masla, 200g mascarpone alebo neochuteného nátierkového masla /ja bežne dávam aj nízkotučný tvaroh a sú fajn/, 90g strúhaného kokosu...

POSTUP PŘÍPRAVY

Predhrejeme rúru na 180°C, a do formy na mafiny vložíme papierové košíky... Maslo alebo Heru si v mikrovlnke rozpustíme a necháme trošku vychladnúť. Medzitým si vyšľaháme vajcia s vanilkovým, kryštálovým cukrom a so soľou do bielej peny, Tenkým pramienkom za stáleho šľahania vlievame do vaječnej zmesi rozpustené maslo alebo Heru a šľaháme, kým sa všetko spolu nespojí. Múku zmiešame so sódou bicarbónou a kypriacim práškom. Do vyšľahanej zmesi vlejeme ananásovú šťavu, premiešame, vsypeme múčnu zmes, premiešame a vlejeme mlieko, znovu premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame kokos a nasekaný ananás. Cesto sa bude zdať dosť riedke, ale je to v pohode. Košíky naplníme asi 0,5 cm od okraja a pečieme 25 minút na 180 °C. Mafiny necháme vychladnúť a pomocou cukrárskeho vrecúška ozdobíme krémom. Posypeme zvyškom kokosu...




♠♠♠♠♠




KRÉM: čokoládu nalámeme a spolu s maslom opatrne rozpustíme v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli. Zmes sa bude zdať zrazená, ale netreba panikáriť, šupneme k nej mascarpone alebo nátierkové maslo alebo tvaroh a šľaháme. Krém bude hladký a vláčny, vmiešame ešte polovicu kokosu. Zvyškom kokosu posypeme krém.

...ak sa nám nechce babrať s krémom, môžeme ich ozdobiť fondantom...predtým ich na povrchu potrieme maslom yšľahaným s cukrom.