kuracie prsia na sladko kyslo - sweet and sour chicken resturant style



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 mrkvy, 1 zelena paprika, 1/2 cibula, 1 konzerva ananasu, kuracie prsia cca pol kg\\r\\n\\r\\n-na cesticko /vsetko mam na ml, takze aj ked je to muka tak len nasypem do odmerky kolko mam/\\r\\n80ml hladka muka, 80 ml kukuricny škrob, 1cajova lyzička sojovej omáčky, 1 čajová lyžička prášku do pečiva, 120 ml vody\\r\\n\\r\\n-na omáčku 240ml cukru hnedý kryštál ja dávam, 240ml vody, 3polievkové lyžice octu, 2 polievkové lyžice kečupu, 1 polievková lyžica sojovej omáčky, 3 polievkové lyžice kukuričného škrobu

POSTUP PŘÍPRAVY

vid obrazkový\\r\\npostup

tento recept mám z nejakej anglickej stránky. po tom čo som navštívila zopár čínskych bufetov tu v uk, nemohla som odolať, aby som si hocikedy nespravila vlastne takéto chutné jedlo....
doteraz všetkým veľmi chutilo, tak reku, podelím sa s receptom =)

zmiešame ingrediencie na cestíčko a šupneme do misky spolu s nakrájanými kuracími prsiami.poriadne premiešame a necháme chvílu postát.
zeleninku /mimochodom ja si dávam oveľa viac zeleniny pretože mi strašne chutí / na hrubo pokrájame. mrkvu na tenko a ananás ešte necháme bokom. do woku alebo hlbšej panvice dáme olej a zeleninku sprudka opražíme asi na 5 min. vyberieme a dáme do misy vychladnúť. zmiešame ingrediencie na omáčku v menšom hrnci a miešame kým sa nám to všetko krásne nespojí do červenkastej hustejšej omáčky. omáčku necháme vychladnúť a až potom zmiešame so zeleninkou a aj s nakrájaným ananásom
spravíme si ryžu, ja robím v tlakovom hrnci, a v tom istom oleji, kde sme opražili zeleninu, pražíme aj mäsko. ja to robím po častiach že dám naberačku mäsa, nechám chvíľu pražiť a potom drevenou vareškou štikaním oddelím kúsky. manžel zasa dáva pražiť po jednom až kým nemá plnú panvicu. HOTOVO! dufam že som na nič nezabudla =)