Marcipánové guľky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

120g lúpaných mandlí, 120g hnedého cukru, 1 PL kokosového oleja, 1 bielok, rumovú esenciu, kvalitnú horkú čokoládu

POSTUP PŘÍPRAVY

Pokiaľ nemáte lúpané mandle, zalejte ich vriacou vodou a o chvíľu olúpte a nechajte usušiť.
Ako prvý dáme do mixéra cukor a romixujeme, aby bol jemnejší. Potom cukor odložíme bokom. Do mixéra vysypeme mandle a mixujeme, kým máme jemnú múčku. Pridáme 1/2 PL kokosového oleja a dobre premiešame. Mixujeme kým nám vznikne mandľové maslo, musíme pritom priebežne stierať hmotu prichytenú na stenách mixéru. Hotové mandľové maslo dáme do misky k hnedému cukru. Pridáme vidličkou napenený bielok a pár kvapiek rumovej esencie. Všetko dobre rukami spojíme a vymiesime marcipánovú hmotu. Odložíme na 30 minút do chladničky. Po polhodine hmotu vyberieme z chladu a necháme chvíľu zmäknúť. Zatiaľ si rozpustíme horkú čokoládu s 1/2 PL kokosového oleja. Z marcipánovej hmoty tvarujeme malé - milé guľky, ktoré máčame v čokoláde a ukladáme do košíčkov. www.fitnessdesserts.blogspot.sk