TORTA - MASCARPONE



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 vajcia....7 veľ. lyž. oleja....6 veľ. lyž. cukru....7 veľ. lyž. hl. múky....1/2 pr. do pečiva....1 van.cukor....3 m. lyž. kávy....7 veľ.lyž. Amaretta ....
KRÉM: 1 smotana na šľahanie....250g tvarohu....100g pr. cukru....500g mascarpone....
kakao na posypanie

POSTUP PŘÍPRAVY

vajcia, olej, cukor a van. cukor vyšľaháme. Pridáme múku zmiešanú s pr. do pečiva. Cesto vylejeme do pomúčenej alebo papierom vystlanej tortovej formy. Pečieme pri teplote 175°C cca 10-14 min. Vyberieme a necháme na mriežke vychladnúť.
Vriacou vodou (100ml) zalejeme kávu, po vychladnutí pridáme 1/2 Amaretta. Korpus natrieme kávou (nemusíme použiť všetko).
KRÉM: Vyšľaháme šľahačku. Tvaroh, cukor, mascarpone a zvyšok Amaretta dobre vymiešame a jemne pridáme šľahačku. Krém navrstvíme na korpus do tvaru polgule. Natrieme aj bok korpusu. Odkryté necháme v chlade minimálne 6 hodín alebo cez noc.
Pred servírovaním posypeme kakaom.

vymiesené cesto (vaj., olej, cukor, van. cukor, múka, pr. do pečiva)
upečené cesto
prvýkrát sa hviezdičky síce moc nepodarili, ale hlavne, že chutilo