krémovo-kokosový rafaelo koláč

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kokosové cesto: 5 ks bielka 150 g kokos 150 g kr. cukor 2 lyžice polohrubá múka 1 bal. prášok do pečiva Orechové cesto: 100 g mleté vlašské orechy 1 bal. prášok do pečiva 2 lyžice polohrubá múka 3 lyžice kakao 5 ks bielka 150 g kr. cukor Krém: 400 ml mlieka 1 bal. vanilkový cukor 200 g kr. cukor 2 bal. vanilkový puding 10 ks žĺtka 250 g maslo 150 g mascarpone čokoláda na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY

POSTUP:

Pripravíme si plech na pečenie o veľkosti 32 x 23 cm. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.

Bielka si vyšľaháme s cukrom na tuhú penu a postupne pridávame kokos striedavo s múkou, ktorú sme si vopred zmiešali s práškom do pečiva. Navrstvíme na plech, ktorý sme si vystlali papierom a dáme piecť na teplotu 180 stupňov cca 15 minút.

Pripravíme si hnedé cesto zatiaľ čo sa nám pečie kokosový plát. Orechy si zmiešame s múkou, práškom do pečiva a kakaom. Bielka si vyšľaháme spolu s cukrom do tuhej peny a postupne pridáme zmiešanú sypkú zmes. Upečieme rovnako ako kokosové cesto.

Pripravíme si krém. Mlieko si dáme na oheň, pridáme vanilkový cukor (alebo môžeme pridať struk vanilky, ktorý necháme v mlieku ponorený jednu hodinu) a kr. cukor, následne pridáme pudingové prášky. Postupne zahrievame a pridávame žĺtky za stáleho miešania. Keď hmota zhustne, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.

Maslo si vymiešame do peny a pridáme mascarpone a následne vychladnutú žĺtkovú hmotu. Vymixujeme hladký krém, ktorý navrstvíme na kokosové cesto. Prikryjeme to hnedým orechovým cestom a trocha plnky si navrstvíme aj na vrch.
Vrch koláča posypeme čokoládovými hoblinami a dáme do chladničky schladiť. Nakrájame na rezy a podávame.