Kávový fitness koláčik



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 PL jemných ovsených vločiek, 2 PL mlieka, 1 PL masla z lúpaných mandlí, 1 vajce, 1/2 ČL prášku do pečiva, 1-2 ČL instantnej kávy alebo polovička vrecúška Nescafé 3in1, 2 ČL hnedého cukru (sladidla), škorica

POSTUP PŘÍPRAVY

Priamo do strednej kávovej šálky dáme ovsené vločky, prášok do pečiva, kávu, cukor, škoricu a premiešame. Pridáme vajce, mlieko, mandľové maslo a spojíme so suchými surovinami dôkladným zmiešaním pomocou vidličky. Dáme do mikrovlnky cca na 2 minúty. Hotový koláčik necháme chvíľu vychladnúť, prípadne ešte posypeme škoricou.
Tip: Mandľové maslo z lúpaných mandlí je výborné, sladké a jemné. Vyrobíte si ho veľmi jednoducho sami. Olúpané mandle rozmixujeme na jemnú múčku a mixujeme ďalej, kým sa nezačnú uvoľňovať oleje a hmota sa začne meniť na maslo. Chvíľu to potrvá a mixér treba pravidelne zastavovať a stierať hmotu prichytenú na okrajoch. Môžete pridať polievkovú lyžicu kokosového oleja pre jemnejšiu konzistenciu, prípadne aj lyžicu medu. Skladujte v sklenenom pohári na chladnom mieste.
www.fitnessdesserts.blogspot.sk